Ga terug
+ servings
Granola fruitpizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Granola fruitpizza

De dag begint gegarandeerd goed met deze granola fruitpizza. Leuk om samen met de kinderen te maken en een traktatie voor zowel hen als voor jouzelf.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Afkoelen30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: ontbijt
Trefwoord: fruit, fruitpizza, granola, granolapizza, kidsproof, ontbijt, ontbijtpizza
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 g granola naar smaak
  • 80 g havervlokken
  • 100 g pindakaas
  • 100 g honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g kwark
  • vers fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de granola, havervlokken, pindakaas, honing, kokosolie en kaneelpoeder bij elkaar in een kom en schep alles goed om tot een kleverige massa.
  • Schep de kleverige granola op de bakplaat en vorm met (eventueel licht vochtige) handen een pizzabodem van het mengsel.
  • Bak de granola pizzabodem 10 minuten in het midden van de oven en laat 'm minimaal 30 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Smeer de pizzabodem in met kwark en top de pizza af met vers fruit naar keuze.

Notities

*Bewaar de pizzabodem zonder toppings in de koelkast als je er langer van wilt genieten. Verdeel het fruit en de kwark pas vlak voor het serveren over de pizzabodem.