Ga terug
+ servings
Cheesecakeijsjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cheesecakeijsjes

Voor de echte zoetekauw zijn deze cheesecakeijsjes een feestje op aarde. Puntjes cheesecake, gewenteld in chocolade en afgemaakt met vrolijke sprinkles. En dat allemaal op een ijsstokje. Beter kan het niet toch? Ideaal om te maken met kindjes.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Wachttijd10 uur
Totale tijd11 uur 45 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, cheesecakeijsjes, chocolade, dessert, ijs, kidsproof, toetje
Porties: 14 stuks

Equipment

  • 1 springvorm van min. 24 cm
  • ovenschaal met 1 cm water
  • elektrische (hand)mixer
  • 14 ijsstokjes

Ingrediënten

Cheesecake

  • 200 g Digestives
  • 50 g boter - gesmolten
  • 600 g naturel roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 tl vanillearoma
  • 1 el maizena of bloem
  • 125 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

En verder

  • 500 g chocolade naar wens
  • sprinkles, gehakte nootjes, discodip etc.

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte. Zet de schaal met water onderin de oven.
  • Verkruimel de Digestives en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met een lepel.
  • Klop de roomkaas met de kristalsuiker, vanille-aroma, maizena en crème fraîche tot een glad beslag.
  • Spatel vervolgens rustig een voor een de eieren en tot slot de eidooier door het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in 75 minuten gaar.
  • Doe de oven uit, zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake nog één uur in de oven staan. Koel de cheesecake volledig af op het aanrecht.
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de cheesecake minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
  • Snijd de cheesecake zodra deze volledig is opgesteven in 14 punten en duw in iedere punt een ijsstokje. Leg de cheesecakepunten met het stokje erin minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au-bain marie en dip de bevroren cheesecakes in de chocolade. Laat de chocolade iets hard worden en verdeel vervolgens de gewenste decoratie over de ijsjes.
  • Serveer de ijsjes direct of bewaar in de vriezer.