Ga terug
+ servings
hachee 2.0
Recept afdrukken
No ratings yet

Hachee 2.0

Ik heb op Ohmyfoodness al behoorlijk wat hacheercepten gedeeld, maar dit is mijn 2.0 variant. De beste dus eigenlijk en wat minder nat dan gebruikelijk waardoor het heerlijk is om te eten met friet!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: friet, hachee, stoofgerecht, stoofschotel, stoofvlees, vlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • braadpan

Ingrediënten

  • klont boter - om in te bakken
  • 1500 g riblappen - in blokjes
  • 300 g uien - in halve ringen
  • 1 el bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 liter water
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el appelstroop
  • 1 el appelciderazijn

Instructies

  • Laat de boter in een diepe braadpan smelten. Bak hierin het vlees rondom bruin en schep het vlees uit de pan.
  • Doe de uien in de pan en bak deze tot ze glazig zijn. Doe dan het vlees weer terug in de pan.
  • Voeg de bloem toe en schep het geheel zo'n 2 minuten om.
  • Doe dan alle andere ingrediënten in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat de hachee 2 uur op laag vuur pruttelen.
  • Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het vlees nog eens 2 uur sudderen. Let goed op dat het vlees niet droogkookt en daardoor verbrandt!
  • Serveer de hachee met friet en groenten.