Ga terug
+ servings
thaise kipgehaktballetjes in massaman saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kipgehaktballetjes in massaman saus

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: Aziatisch gerecht, currysaus, gehaktballetjes, kipgehakt, massaman, thais gerecht, vlees
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 600 g kipgehakt - ongekruid
  • 3 teentjes knoflook - geperst
  • 1 sjalot - fijngehakt
  • 1/2 tl gemberpasta of verse gember
  • 1/2 tl citroengraspoeder
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el vissaus
  • 1 ei
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 50 g panko
  • 1 el verse koriander/peterselie - fijngehakt
  • rasp van 1/2 limoen

Massaman saus:

  • 2 el massaman currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen

En verder:

  • geroosterde pinda's

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed dit goed door. Vorm kleine gehaktballetjes van de mix.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin. Laat ze op laag vuur met de deksel op de pan 15 minuten garen en schep ze daarna even uit pan.
  • Fruit de massaman currypasta in het achtergebleven bakvet aan.
  • Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en roer dit tot een klontvrije saus.
  • Schep de gehaktballetjes weer terug in de pan en schep ze even goed door de saus.
  • Serveer de gehaktballetjes met rijst, een frisse salade of gewokte groenten en garneer met geroosterde pinda's.

Notities

*Als je de gehaktballetjes van tevoren wilt maken kun je het beste de balletjes en de saus los van elkaar bewaren. De gehaktballetjes nemen anders de saus in zich op. Dat is lekker, maar zonde van de saus.