Ga terug
+ servings
risotto met miso en shiitake
Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met miso, shiitake en doperwtjes

Een écht fusion gerecht, een mix tussen de Italiaanse en Japanse keuken. Deze risotto met miso, shiitake en doperwtjes is romig en heeft een lekkere hartige smaak. Heel lekker en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Japans
Trefwoord: doperwtjes, eenpansgerecht, Italiaans, japans, makkelijke maaltijd, miso, risotto, shiitake, vegafood, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • olie om in te bakken
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 g risottorijst
  • 300 g shiitake - in plakjes
  • 200 g doperwten - diepvries
  • 50 ml sake
  • 2 el miso
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Verhit de olie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze mee tot de korrels glazig beginnen te zien.
  • Voeg dan de shiitake en doperwten toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Blus het geheel af met Sake en voeg de miso toe. Roer goed door tot alle ingrediënten gemengd zijn.
  • Voeg de paddenstoelenbouillon lepel voor lepel toe. Roer tussendoor goed door en voeg steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe, als de rijst de vorige bouillon heeft opgenomen.
  • Voeg net zoveel bouillon toe tot de korrels zacht zijn maar nog een lichte bite hebben.
  • Schep de sojasaus en Parmezaanse kaas door de risotto en roer nog een keer goed door. Serveer direct.