Ga terug
+ servings
Kazige kipfilet met kastanjechampignons
Recept afdrukken
No ratings yet

Kazige kipfilet uit de oven met kastanjechampignons

Mocht je op zoek zijn naar ultiem comfortfood dan heb je bij deze hét gerecht gevonden. Deze kazige kipfilet met kastanjechampignons maak je klaar in de oven en is in no-time klaar. Lekker met rijst, pasta of een vers brood.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: comfort food, kaas, kazige kipfilet, kip, kipfilet, kipgerecht, ovengerecht, ovenschotel, vlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 400 g kastanjechampignons - in plakjes
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el bloem
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 100 g mozzarella - geraspt
  • peper en zout
  • klontje boter
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • Wrijf de kipfilet in met knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano en peper en zout.
  • Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom bruin. Leg ze vervolgens in de ingevette ovenschaal.
  • Bak de champignons, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet tot de champignons bruin en zacht zijn geworden. Schep de champignons en de ui vervolgens over en naast de kipfilets in de ovenschaal.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan als die je net hebt gebruikt en bak hierin de bloem tot deze bruin begint te kleuren. Schenk vervolgens de paddenstoelenbouillon in de pan en roer dit met een garde tot een klontvrije saus.
  • Schenk de champignonsaus over de kipfilets in de ovenschaal.
  • Verdeel beide soorten geraspte kaas over de kipfilet en champignons en schuif de ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven of tot de kipfilet helemaal gaar is.
  • Garneer met verse peterselie.