Ga terug
+ servings
Chocoladetulband met ro
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Chocoladetulband met rode wijn en rood fruit

Heb je wel eens iets met wijn gebakken? Als je antwoord op die vraag 'nee' is dan raad ik je van harte aan dat een keer te doen. En maak dan bijvoorbeeld deze chocoladetulband met rode wijn en rood fruit. GODDELIJK!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, chocolade, chocoladecake, gallo, Gallo Family Vineyards, kerstrecept, merlot, rode wijn, rood fruit, tulband, zoet recept
Porties: 1 tulband

Equipment

  • tulbandvorm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor de tulband:

  • 300 g boter - zacht
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 ml Gallo Family Vineyards Merlot
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g ongezoet cacaopoeder
  • snuf zout

Chocoladeglazuur

  • 75 g poedersuiker
  • 3 el ongezoet cacaopoeder
  • 50 g boter - gesmolten
  • 2 el Gallo Family Vineyards Merlot

En verder:

  • rood fruit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de tulbandvorm héél goed in.
  • Klop de boter met de suiker in een keukenmachine romig en voeg hier een voor een de eieren aan toe.
  • Doe ook het vanillextract en de Merlot in de kom en mix even kort door.
  • Vooeg de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout toe en spatel het geheel tot een klontvrij cakebeslag.
  • Schep het cakebeslag in de tulbandvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Laat de tulband helemaal afkoelen.
  • Maak het glazuur door alle ingrediënten met elkaar te mengen tot een klontvrij papje en schenk het glazuur over de bovenkant van de tulband.
  • Decoreer de tulband met vers rood fruit.