Ga terug
+ servings
Orzorisotte met citroen en courgette
Recept afdrukken
No ratings yet

Orzorisotto met citroen en courgette

Door risotto te maken met Orzo in plaats van risottorijst creëer je een wat lichtere maaltijd. En dat is soms heel fijn! Deze variant is lekker fris door de citroen en courgette.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks, Italiaans
Trefwoord: citroen, courgette, licht gerecht, makkelijke maaltijd, orzo, risotto, vegafood, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 300 g Orzo
  • 1 courgette - in blokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • zest en sap van 1 citroen
  • 10 g verse bieslook - fijngehakt
  • 50 g mascarpone
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg de orzo en courgette toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Zorg ervoor dat je de bouillon tijdens het maken van de risotto tegen de kook aanhoudt. Schep steeds twee soeplepels van de bouillon over de risotto en laat dit zachtjes koken tot de orzo de bouillon heeft opgenomen. Als de rijst bijna droog is herhaal je deze stap, net zolang tot de rijstkorrels gaar zijn.
  • Roer de citroenzest, -sap, verse bieslook en de mascarpone door de risotto en warm het geheel nog even door. Breng op smaak met peper en zout en serveer de risotto direct.