Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Borrel gehaktballetjes met Teriyakisaus

Voorbereidingstijd20 minuten
10 minuten
Gang: bijgerecht, tussendoortje
Trefwoord: borrelhapje, gehaktballetjes, snack, teriyaki
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 tl sojasaus

Teriyakisaus

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml Mirin
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie + een beetje extra om de balletjes in te bakken
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 el maizena eventueel meer

Garnering

  • sesam
  • bosui in ringetjes gesneden

Instructies

Gehaktballetjes

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom, kneed goed door en voeg eventueel meer paneermeel toe als het gehakt te nat blijft. Kneed er daarna 20 balletjes van.
  • Verhit een beetje sesamolie in de pan en bak de balletjes kort op hoog vuur rondom bruin, en daarna op middelhoog vuur gaar.

Teriyakisaus

  • Doe alle ingrediënten voor de saus (behalve de maizena) in een steelpan en roer goed door elkaar. Breng aan de kook en zet het vuur daarna lager. Laat de saus zachtjes inkoken en voeg daarna de maizena toe om de gewenste dikte te bereiken. Klop met een garde tot een gladde saus.

Overig

  • Serveer de balletjes in een schaal met er overheen wat van de saus gegoten, en garneer met de sesam en bosui. Serveer de rest van de saus erbij.

Notities

TIP: Je kunt de maizena ook even mengen met een beetje water zodat je een papje krijgt, en dit vervolgens toevoegen aan de saus in de pan om klontjes te voorkomen.