Ga terug
+ servings
Pizzarolls met knoflookdip
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pizzarolls met knoflookdip

Dit type broodjes doet me altijd denken aan kaneelbroodjes, maar niets is deze keer minder waar. Deze hartige pizzarolls met knoflookdip zijn heerlijk om op tafel te zetten bij een kom soep of om te eten als warme lunch.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Gang: lunch, snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dipsaus, fastfood friday, knoflookdip, pizza, pizzabroodjes, pizzarolls
Porties: 12 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor de pizzarolls

  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 rol koelvers pizzadeeg
  • 100 g tomatensaus
  • 100 g mozzarella - geraspt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 rode ui - in dunne, halve ringen
  • 100 g salami - ong. 18 plakjes
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt

Voor de knoflookdip

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Roer het geperste teentje knoflook door de olijfolie en zet dit even apart.
  • Rol het pizzadeeg uit en smeer de bovenkant in met tomatensaus. Zorg ervoor dat je aan de lange kanten van het deeg 1 centimeter ruimte overhoudt.
  • Strooi de geraspte mozzarella en gedroogde oregano over de pizzabodem en verdeel hier vervolgens de rode uien salami overheen.
  • Rol het pizzadeeg op en druk de randen van het deeg goed op elkaar. Snijd de pizzarol vervolgens in plakken van ongeveer 2 cm dik en verdeel deze over de bakplaat.
  • Smeer de bovenkanten van de pizzarolls in met de knoflookolie en strooi de geschaafde Parmezaanse kaas eroverheen.
  • Bak de pizzarolls in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
  • Roer alle ingrediënten voorde knoflookdip door elkaar en serveer deze bij de pizzarolls.