Ga terug
+ servings
karamelpancakes met banaan
Recept afdrukken
No ratings yet

Karamelpancakes met banaan

De beste start van je dag moet toch wel met deze karamelpancakes met banaan zijn. Een bommetje en tot het avondeten hoef je niet meer te eten, maar gruwelijk lekker.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: american pancakes, banaan, foodporn, karamelpancakes, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, uitgebreid ontbijt
Porties: 4 personen

Equipment

  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 250 g bloem
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el karamelsiroop
  • snufje zout
  • 2 bananen - in plakjes
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met behulp van een keukenmachine stijf.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met de basterdsuiker door de volle melk. Voeg hier de karamelsiroop en alle andere ingrediënten m.u.v. de bananen aan toe. Roer het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten door de andere ingrediënten tot een luchtig pannenkoekbeslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep steeds een soeplepel van het pannenkoekbeslag in de warme koekenpan. Bak de pannenkoeken3-4 minuten aan weerszijden tot ze bruin gekleurd en gaar zijn.
  • Stapel de pannenkoekjes op en leg tussen iedere pannenkoek een paar plakjes banaan.
  • Garneer de stapel karamelpancakes met extra karamelsiroop, stroop of honing en amandelschaafsel.