Ga terug
+ servings
Cheeseburgernacho's
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Cheeseburgernacho's

Yes, weer een nachorecept om toe te voegen aan je repertoire! Deze cheeseburgernacho's klinken misschien een beetje gek, maar het frisse van de ijsbergsla en de smaak van ketchup gaan juist heel goed samen met de tortillachips!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: cheeseburger, fastfood friday, foodporn, kaas, nacho's, partysnack, warme chips
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal of bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 zak tortillachips - 200 g
  • 200 g rundergehakt
  • 100 g mozzarella - geraspt
  • 150 g Cheddar - geraspt
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 6 augurken - in blokjes
  • 1 handje ijsbergsla - fijngesneden
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
  • Verdeel de tortillachips in een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verhit een droge koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het gehakt over de tortillachips.
  • Strooi beide soorten kaas over de tortillachips en het gehakt en bak de nacho’s in het midden van de oven 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Verdeel vervolgens alle andere ingrediënten over de nacho’s en maak af met ketchup.