Ga terug
+ servings
mini apfelstrudel met vanillesaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Mini apfelstrudel met vanillesaus

Iedereen een eigen strudel kunnen geven bij het kerstdiner, dat is toch hartstikke gezellig? En goed nieuws want deze mini apfelstrudel is ongelofelijk makkelijk om te maken en wordt geserveerd met een gruwelijk lekkere vanillesaus.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd55 min
Gang: dessert, toetje
Keuken: Oostenrijks
Trefwoord: apfelstrudel, dessert, kerst, kerstdiner, strudel, toetje, vanillesaus, warme appel
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Strudel

  • 1 appel - in blokjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 4 plakjes bladerdeeg - ontdooid
  • 1 ei - losgeklopt

Vanillesaus

  • 100 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 40 g kristalsuiker

En verder

  • poedersuiker - om te strooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Meng de blokjes appel met de kristalsuiker, kaneel en rozijnen.
  • Schep op ieder plakje bladerdeeg een lepel van de appelvulling en rol vervolgens op als een loempia. Dus de onderste punt naar het midden, twee zijkanten naar binnen en dan doorrollen.
  • Smeer de mini apfelstrudel in met losgeklopt ei en bak 25 minuten in het midden van de oven tot het bladerdeeg goudbruin is gekleurd.
  • Doe voor de vanillesaus de melk, slagroom en het vanillemerg incl. het leeggeschraapte stokje in een steelpannetje. Verwarm dit op de kookplaat.
  • Klop de eidooiers met de kristalsuiker op.
  • Vis zodra de melk warm is het vanillestokje uit de melk. Schenk de warme melk al kloppend bij de eidooiers en schenk vervolgens alles weer terug in de steelpan.
  • Verwarm de saus al roerend nog eens 5 - 7 minuten tot deze wat dikker wordt. Laat de vanillesaus afkoelen.
  • Serveer de mini apfelstrudel lauwwarm met de afgekoelde vanillesaus. Bestrooi vlak voor het serveren de apfelstrudel met poedersuiker.