Ga terug
+ servings
Carpacciorollade
Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Carpacciorollade

Deze Carpacciorollade is op en top feest. Carpaccio gerold IN een stuk varkensschouder. Helemaal niet zo ingewikkeld om te maken maar wel ongelofelijk lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: carpaccio, hoofdgerecht, kerstdiner, rollade, varkensrollade, vlees, vleesgerecht, warm vlees
Porties: 6 personen

Equipment

  • vleeshamer of deegroller
  • vel bakpapier
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensschouder (procureur) aan één stuk
  • 3 el truffelmayonaise
  • 150 g carpacciovlees (ossenhaas)
  • 100 g Parmezaanse kaas - flakes
  • 50 g zongerijpte tomaatjes
  • peper en zout

Optioneel

  • 2 el geroosterde pijnboompitjes

Instructies

  • Snijd de varkensschouder via de zijkant bijna doormidden (zoals je ook met een hamburgerbroodje doet). Zorg ervoor dat het vlees niet helemaal doorgesneden wordt!
  • Vouw het vlees open en leg er een vel bakpapier overheen. Sla het vlees met een vleeshamer of deegroller plat, tot het een dikte heeft van ongeveer 1 - 1,5 cm.
  • Kruid de bovenkant van het vlees met peper en zout en smeer de truffelmayonaise er overheen.
  • Verdeel de carpaccio, Parmezaanse kaas en zongerijpte tomaatjes over de bovenkant van het vlees. Voeg eventueel hier ook geroosterde pijnboompitjes toe.
  • Rol de varkensschouder vanaf de korte kant op en zorg ervoor dat de vouwkant naar beneden ligt.
  • Knoop om de 2 cm een stuk touw stevig om de rollade. Knoop ook nog twee strengen touw over de lengte van het vlees.
  • Verwarm de oven voor op 125℃ hetelucht.
  • Smelt een klont boter in een braadpan en braad hierin de rollade rondom goudbruin.
  • Leg de rollade in een ovenschaal en bak de rollade in het midden van de oven in ongeveer 2 uur gaar of tot het vlees een kerntemperatuur van 70℃ heeft.
  • Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten voordat je de rollade aansnijdt.