Ga terug
–+ servings
Chocoladecheesecake met kersen
Recept afdrukken
No ratings yet

No bake chocoladecheesecake met kersen

Deze no bake chocoladecheesecake met kersen is perfect voor de feestdagen. Niet alleen ziet hij er feestelijk uit, de combinatie van kersen en chocolade doet me ook altijd aan Kerst denken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Opstijven6 uur
Totale tijd6 uur 30 min
Gang: dessert, taart
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, chocoladecheesecake, chocoladeroom, dessert, ganache, kersen, kerst, kerstdiner, no bake cheesecake, no bake taart, roomkaas, taart, toetje
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • vel bakpapier
  • foodprocessor of hakmolentje
  • elektrische (hand)mixer
  • spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten

  • 200 g chocolatechip cookies
  • 75 g boter
  • 325 g pure chocolade
  • 500 g naturel roomkaas - A-merk, bijv. Philadelphia
  • 450 ml slagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 1 zakje KlopFix
  • 1 blik kersen vlaaivulling

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.
  • Maal de chocolatechip cookies fijn in een foodprocessor en smelt de boter.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Smelt 250 g van de chocolade au bain-marie en klop deze samen met de roomkaas, 250 ml slagroom, poedersuiker en de KlopFix tot een stevig cheesecakebeslag.
  • Schep het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de chocoladecheesecake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Verdeel na 2 uur de vlaaivulling over de bovenkant van de cheesecake en zet de taart terug in de koelkast.
  • Verwarm wanneer de cheesecake is opgesteven 100 ml slagroom in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de chocolade door de warme slagroom, tot de chocolade is gesmolten.
  • Schenk de rest van de slagroom bij het chocolademengsel in de pan. Roer goed door, schenk het geheel in een kommetje en zet weg in de koelkast tot de ganache helemaal is afgekoeld.
  • Klop zodra de ganache goed koud is deze op tot een luchtige slagroom. Schep de chocoladeslagroom in een spuitzak met spuitmondje.
  • Decoreer de cheesecake met de chocoladeroom.