Ga terug
+ servings
Tomatengalette met geitenkaascreme
Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatengalette met geitenkaascrème

Deze tomatengalette met geitenkaascrème is perfect voor het najaar. Simpel om te maken en heerlijk met salade of een grote kom soep.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd45 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Trefwoord: geitenkaas, groenten, hartige taart, tomaten, tomatengalette, vegetarisch, warme lunch
Porties: 1 taart (25 cm doorsnee)

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Geitenkaascrème

  • 200 g romige geitenkaas
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • snuf zout
  • zwarte peper

En verder

  • 1 rol vers taartdeeg (rond)
  • 150 g cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 2 grote tomaten - in plakken
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de geitenkaascrème bij elkaar in een kom of hakmolentje en klopt het geheel luchtig.
  • Smeer het midden van het taartdeeg in met geitenkaascrème; zorg ervoor dat je ong. 2 cm langs de rand overhoudt.
  • Verdeel de tomaten over de geitenkaascrème.
  • Vouw de randen van het taartdeeg over de tomaten naar het midden en leg de tomatengalette op de bakplaat.
  • Smeer het zichtbare taartdeeg in met losgeklopt ei en bak de tomatengalette 25 minuten in het midden van de oven tot het deeg helemaal gaar is.