Ga terug
+ servings
Stroopwafelboterkoek met karamel
Recept afdrukken
No ratings yet

Stroopwafelboterkoek met karamel

Om je vingers bij af te likken, zo lekker is deze stroopwafelboterkoek met karamel. Moddervet en super zoet, maar overheerlijk.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Wachttijd6 uur
Totale tijd6 uur 30 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: boterkoek, fastfood friday, karamel, koekrecept, stroopwafel
Porties: 12 stukken

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • plastic keukenfolie
  • vierkante bakvorm van 20x20 of een boterkoekvorm

Ingrediënten

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 300 g ongezouten roomboter - goede kwaliteit
  • 300 g bloem
  • 2 tl kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 75 g karamelblokjes - in kleine stukjes
  • 3 stroopwafels - 120g, in stukken
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

  • Doe beide soorten suiker en de boter bij elkaar in de kom van de keukenmachine en klop het geheel romig.
  • Voeg de bloem, kaneelpoeder en een snuf zout toe en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg.
  • Kneed als laatste de stukken stroopwafel en karamelblokjes door het koekdeeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
  • Vet de bakvorm in en druk het boterkoekdeeg in de vorm.
  • Kerf de bovenkant in met een vork en besmeer met losgeklopt ei. Zet de bakvorm voor een half uur terug in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Smeer de boterkoek nogmaals in met losgeklopt ei en bak hem in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de boterkoek volledig afkoelen, het liefst een hele nacht, voordat je hem in stukken snijdt.