Ga terug
+ servings
arepa's met kip-avocadosalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Arepa's met kip-avocadosalade

Arepa's zijn kleine maisbroodjes, gemaakt met maar drie ingrediënten. Ze zijn in no-time klaar en je kunt ze de hele dag eten. Ik maakte ze met kip-avocadosalade, heerlijk voor de lunch!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: lunch
Keuken: Venezolaans
Trefwoord: arepa, arepa's, avocado, avocadosalade, broodsalade, kip-avocadosalade, kipsalade, warme broodjes
Porties: 6 stuks

Equipment

  • beslagkom
  • grillpan

Ingrediënten

Voor de arepa's

  • 250 g voorgekookt maismeel
  • 350 ml lauwwarm water
  • 1/2 tl zout

Voor de kip-avocadosalade

  • 300 g kipdijfilet
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el mayonaise
  • 1 el verse peterselie of koriander - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de arepa's in een kom en kneed dit met je handen door tot een zacht en soepel deeg. Laat het deeg 5 minuten rusten.
  • Zet ondertussen een pan met water op en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en leg de kipdijfilets in het water. Kook de kip in 20 minuten op laag vuur gaar.
  • Verdeel het arepa-deeg in zes gelijke stukken en vorm hier platte, ronde broodjes van.
  • Verhit de grillpan en smeer deze in met olie. Bak de arepa's aan weerzijden goudbruin. Dit kost je ongeveer 10 minuten.
  • Haal de kipdijfilet uit de pan en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Doe de avocado in een kom en prak dit met een vork. Voeg vervolgens de kip, knoflook, chilivlokken, komijn, mayonaise, verse peterselie, peper en zout toe en schep het geheel goed om.
  • Snijd de gegrilde arepa's open en vul ze met de kip-avocadosalade. Serveer direct.