Ga terug
+ servings
No bake cappuccino cheesecake
Recept afdrukken
4.58 van 7 stemmen

Cappuccino cheesecake

Koffielovers opgelet: jouw favoriete drankje heb ik verwerkt in een overheerlijke cappuccino cheesecake. Door de koffie in het taartbeslag en de slagroom on top lijkt het net of je een kopje koffie drinkt. Eh, eet.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Rusttijd7 uur
Totale tijd8 uur 35 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cappuccino, cheesecake, gebakken cheesecake, taart
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • vel bakpapier
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 200 g Digestives - verkruimeld
  • 3 el espressopoeder
  • 1 el heet water
  • 600 g naturel roomkaas
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el bloem of maizena
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Topping

  • 250 ml slagroom
  • 25 g poedersuiker
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte. Zet ook een schaal met een laagje water onderin de oven.
  • Smelt de boter in een pannetje en schep hier de koekkruimels door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met een lepel.
  • Los de espressopoeder op in het hete water.
  • Doe de naturel roomkaas samen met de sterke koffie, kristalsuiker, vanille-aroma en bloem in een kom en mix dit tot een glad beslag.
  • Spatel vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier door het cheesecakebeslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in 75 minuten gaar.
  • Doe de oven uit, zet de deur op een kier en laat de cheesecake nog één uur in de oven staan. Koel de cheesecake daarna volledig af op het aanrecht.
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de cheesecake minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
  • Klop de volgende dag de slagroom met poedersuiker stijf en schep dit in een spuitzak. Decoreer de bovenkant van de cheesecake met stijfgeklopte slagroom en bestrooi met cacaopoeder.

Notities

*Als je de cheesecake wilt invriezen kun je dit het beste zonder slagroomtopping doen. Laat de cheesecake 24 uur rustig in de koelkast ontdooien voordat je hem serveert.