Ga terug
driekazen lasagne
Recept afdrukken
No ratings yet

Drie kazen Lasagne van Suzanne

Dit recept is een ingezonden gerecht van Suzanne, eigengemaakte 3 kazen lasagne.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd50 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: buitenlands, drie kazen lasagne, ingezonden, lasagne, recept, salade

Equipment

  • oven
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 250 g lasagnebladen - groene
  • Blue Band Vloeibaar - om in te vetten
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 2 eieren
  • 450 g ricotta of cottage cheese
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 g geraspte belegen Goudse kaas
  • peper - versgemalen

Instructies

  • Bereid de lasagnebladen zoals aangegeven op de verpakking.
  • Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar en verwarm de oven voor op 200 à 225°C.
  • Klop de Finesse voor Koken met de eieren in een grote kom en meng hier de ricotta, de Parmezaanse kaas en de Goudse kaas door (houd 2 eetlepels Goudse kaas achter). Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel een klein beetje van de kaasvulling over de bodem van de ovenschaal en schik hierop een laagje lasagneplakjes.  Ga door met een laag kaasvulling, lasagneplakjes, kaasvulling enzovoort, tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
  • De laatste laag is de kaasvulling. Bestrooi deze met de achtergehouden geraspte Goudse kaas en zet de lasagne 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

tip:
Omdat er verder geen vlees of groente in dit recept worden gebruikt, heb ik een pakje spinazie (450 gram) ontdooid en als extra laag in het midden van de lasagne gedaan.
Verder een lekkere salade van rucola, kerstomaatjes, mozarella en een balsamico-dressing als bijgerecht.