Ga terug
+ servings
Ramsay's gevulde kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Ramsay's gevulde kip

De gevulde kip van Gordon Ramsay, moet je echt een keer klaarmaken. Lekker met aardappeltjes erbij, een frisse salade en vooral de overheerlijke stuffing die heel stiekem ook zónder de kip al erg lekker is.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Engels
Trefwoord: Gordon Ramsay, hele kip bereiden, kip uit de oven, ramsay's gevulde kip, recepten, stuffed chicken, stuffing, vlees
Porties: 4

Equipment

  • oven
  • braadslede

Ingrediënten

  • 1 hele kip - 1-1½ kg
  • 1 citroen
  • 200 g chorizo
  • 1 potje witte bonen/canneli bonen
  • pimentón
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 2 à 3 el zongedroogde tomaat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm
  • peper en zout

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes en spoel de bonen goed af onder de koude kraan. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo tot hij knapperig begint te worden. Voeg hier vervolgens de ui aan toe en bak mee tot de ui glazig begint te worden en geel kleurt.
  • Voeg de knoflook en ruim voldoende verse tijm aan de chorizo toe. Laat de bonen goed uitlekken en doe ze bij de rest van de ingrediënten in de pan. Schep alles even goed om en laat de bonen een minuut of twee meebakken. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Snijd de gedroogde tomaten in tweeën en voeg deze als laatste toe aan de stuffing.
  • Vul de kip met de stuffing en druk alles goed aan zodat je het meeste van de vulling in de kip krijgt. Duw vervolgens de citroen in de opening van de kip zodat tijdens het bakproces de stuffing niet de kans krijgt om uit de kip te lopen.
  • Wrijf de hele kip in met een hoeveelheid pimentón naar keus en leg de kip in een braadslede.
  • Schenk de wijn en het water in de braadslee en leg hier hele takjes verse tijm in. Dek de braadslee af met een stuk aluminiumfolie (let op: er mag géén lucht bijkomen) en schuif de braadslee een uur in het midden van de oven.
  • Verwijder na een uur de folie van de braadslee en schuif de kip nog eens een halfuur terug in de oven voor een goudbruin korstje.
  • Haal voor het serveren de stuffing uit de kip en serveer deze apart.