Ga terug
+ servings
Honing-havermoutbrood
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Honing-havermoutbrood

Voor dit honing-havermoutbrood heb je slechts een handvol ingrediënten nodig en het kost je ook nog eens weinig moeite, je hoeft het deeg namelijk nauwelijks te kneden! Rooster een sneetje brood en beleg het met gezouten boter, meer heeft het niet nodig!
Voorbereidingstijd2 uur 15 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd3 uur 15 min
Gang: brood
Trefwoord: brood, brood bakken, havermoutbrood, homemade, honingbrood, ontbijt, zelfgemaakt, zoet brood
Porties: 12 plakken

Equipment

  • broodvorm of cakeblik van 20cm
  • elektrische (hand)mixer met deeghaken

Ingrediënten

  • 600 g tarwebloem
  • 700 ml lauwwarm water
  • 150 g havermout - grove vlokken
  • 3 el honing
  • 2 tl zout
  • 3 tl instant gist

Instructies

  • Doe de bloem met het water, de havermout en de honing in een kom en meng dit even goed. Let op: het is een méga plakkerig mengsel! Laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Voeg de zout en het gist toe en kneed het deeg 5 minuten met de mixer door. Met je handen is dit vrijwel geen doen omdat het nog altijd plakkerig is. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rusten.
  • Stretch het deeg 4-5 keer. In de video van Levine hieronder kun je zien hoe dat moet*
  • Dek de kom met brooddeeg af en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Vet het cakeblik in en bekleed deze met een vel bakpapier.
  • Stort het deeg vanuit de kom in de bakvorm.
  • Bak het honing-havermoutbrood in het midden van de oven in 60 minuten bruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je het aansnijdt.

Notities

*Check de website van Levine en haar boeken voor lekkere broodrecepten!