Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Torte Napoleon

Een Torte Napoleon is een Russische taart, bestaande uit diverse laagjes bladerdeeg waar room tussen zit. Ontzettend simpel en ongelofelijk lekker. Dit recept is foolproof, ik gebruik namelijk koelvers bladerdeeg.
Voorbereidingstijd45 min
Bereidingstijd20 min
Afkoelen2 uur
Totale tijd3 uur 5 min
Gang: dessert, taart
Keuken: Russisch
Trefwoord: bladerdeeg, custard, fastfood friday, koffietaart, makkelijke taart, room, taart, torte napoleon
Porties: 1 taart (20 cm)

Equipment

  • springvorm van 20cm doorsnede
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • beslagkom met garde

Ingrediënten

  • 2 vellen koelvers bladerdeeg
  • 500 ml volle melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 4 eidooiers
  • 50 g maizena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaten met bakpapier.
  • Rol het koelverse bladerdeeg uit en steek hier vijf cirkels ter grootte van de springvorm uit. Zie de tekst in de inleiding voor mijn methode.
  • Verdeel de plakken bladerdeeg over de bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Dit mag best een beetje overdreven worden!
  • Leg een extra vel bakpapier over de plakken bladerdeeg en dek af met de tweede bakplaat.
  • Bak het bladerdeeg 15 minuten in het midden van de oven. Haal dan de bovenste bakplaat en het bakpapier van het bladerdeeg af en bak nog eens 5 minuten tot het bladerdeeg bruin kleurt. Laat volledig afkoelen.
  • Maak tijdens het bakken van het bladerdeeg de custard. Doe hiervoor de melk in een steelpan en voeg daar de helft van de suiker aan toe. Verwarm de melk tot de suiker helemaal is gesmolten.
  • Doe de rest van de suiker samen met het vanille-extract, de eidooiers en maizena in een kom en klop dit tot een klontvrij papje.
  • Schenk de warme melk al kloppend bij het eimengsel en giet vervolgens alles terug in de pan.
  • Verwarm de custard op middelhoog vuur tot hij zo dik als pudding is geworden.
  • Schep de custard in een bak, dek af met een deksel en laat de custard helemaal afkoelen in de koelkast.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.
  • Leg steeds een plak bladerdeeg in de springvorm en smeer hier een deel van de custard overheen. Herhaal deze stap en eindig met een dun laagje custard.
  • Verkruimel eventuele snijresten van het bladerdeeg over de taart en zet hem terug in de koelkast zodat alle smaken kunnen intrekken.