Ga terug
+ servings
Tweepersoons chocoladetaartje met koffiecreme
Recept afdrukken
3 van 3 stemmen

Tweepersoons chocoladetaart met koffiecrème

Soms heb je zin om een lekker taartje te maken maar is er geen speciale gelegenheid. Dat is natuurlijk helemaal ok, maar een doorsnee taart kan dan net even wat te groot zijn. Dit twee persoons chocoladetaartje met koffiecrème is perfect om in een kleine springvorm te maken. De hele taart kun je dan met z'n tweeën opeten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: taart
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocoladecake, chocoladetaart, koffie, koffiecreme, mini taart, roomkaasglazuur, tweepersoons taart
Porties: 2 personen

Equipment

  • springvorm van 12 cm doorsnede
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor het chocoladetaartje

  • 2 el zure room
  • 2 el kokend water
  • 50 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • snuf zout

Voor de koffiecrème

  • 125 g naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 30 g poedersuiker
  • drupje vanille-extract
  • 1 tl oploskoffie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvorm in.
  • Doe alle ingrediënten voor de chocoladetaart in een kom en spatel dit goed door tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Schep het cakebeslag in de springvorm en bak de chocoladetaart in het midden van de oven in 18-20 minuten helemaal gaar.
  • Laat de chocoladetaart volledig afkoelen. Snijd hem vervolgens een keer doormidden.
  • Klop voor de koffiecrème de roomkaas met de poedersuiker luchtig. Voeg vervolgens het vanille-extract en de oploskoffie toe en klop door tot een egaal glazuur.
  • Verdeel de helft van de koffiecrème over de onderste plak chocoladecake. Leg hier de twee plak chocoladecake bovenop en top de taart af met de rest van de koffiecrème.