Ga terug
+ servings
sweet onion saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Sweet Onion saus

Deze Sweet Onion saus is lekker bij ieder stukje vlees maar kun je ook heel goed op een broodje serveren. Trek even wat tijd uit voor het karameliseren van de uien, maar daarna is het een fluitje van een cent.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd50 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dipsaus, gekarameliseerde ui, sweet onion saus, warme saus, zoete ui
Porties: 200 ml saus

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 3 witte uien - in halve ringen
  • 3 rode uien - in halve ringen
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 75 ml kokend water
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit het klontje boter in een koekenpan en voeg hier de uien aan toe.
  • Karameliseer de uien op laag vuur voor ongeveer 45 minuten. Zorg ervoor dat de uien niet aanbakken maar langzaam zacht worden en bruin kleuren. Roer ze dus geregeld even door.
  • Schep de gekarameliseerde uien in een hakmolentje en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe.
  • Maal het geheel tot een fijne saus.