Ga terug
–+ servings
gehaktballetjes in mosterdjus
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Gehaktballetjes in mosterdjus

Een op en top Hollands gerecht: heerlijke gehaktballetjes in mosterdjus. Je kunt ze serveren als partysnack, maar voel je vrij om grotere gehaktballen te draaien en ze te serveren bij het avondeten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: vlees
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelhapje, gehaktballen, gehaktballetjes, mosterd, mosterdjus, partysnack, vlees, vleesjus
Porties: 12 kleine gehaktballen (4 grote)

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui - in stukken
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 1 el verse peterselie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 1 el fijne mosterd
  • peper en zout

Voor de mosterdjus

  • klontje boter
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el fijne mosterd
  • 200 ml vleesfond
  • 1 el maizena

Instructies

  • Doe de spekblokjes samen met de ui, knoflook en verse peterselie in een hakmolentje en maal het geheel tot een fijn gehakt.
  • Doe het spekgehakt en rundergehakt in een kom en voeg hier de ei, paneermeel, fijne mosterd, peper en zout aan toe. Meng het geheel goed en vorm 12 balletjes van de gehaktmix.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 20 minuten bruin en gaar.
  • Schep de gehaktballetjes even uit de pan.
  • Schenk een klein beetje vleesfond in een glas en los hier al roerend de maizena in op.
  • Schenk de rest van de vleesfond bij het bakvet in de koekenpan en voeg hier de fijne en grove mosterd aan toe.
  • Schenk ook het maizenapapje in de koekenpan en roer het geheel door.
  • Breng de jus aan de kook en laat 5 minuutjes doorkoken en iets indikken.
  • Schep dan de gehaktballetjes weer in de pan en verwarm deze nog even in de mosterdjus.
  • Serveer de gehaktballetjes in de jus.