Ga terug
+ servings
lasagnette zonder pakje
Recept afdrukken
4.46 van 11 stemmen

Lasagnette zonder pakje

Lasagnette hebben we vast allemaal wel eens gegeten, je maakt het eenvoudig met het wereldgerecht van Knorr. Maar het is OOK heel makkelijk om helemaal zelf te maken, zónder het pakje. En minstens net zo lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagne, lasagnette, ovengerecht, ovenpasta, ovenschotel, pasta, pastagerecht, wereldgerecht, zonder pakje
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal van ong. 20x30 cm

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 400 g Italiaanse groentemix
  • 6 gedroogde lasagnevellen - in stukken gebroken

Saus

  • 400 ml volle melk
  • 300 ml water
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 el maizena
  • peper en zout
  • 1 blaadje laurier

Komkommersalade

  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 komkommer - in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de ovenschaal in.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg vervolgens de ui, knoflook en Italiaanse groenten toe en bak dit een minuut of 5 tot de groenten slinken.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus, met uitzondering van het laurierblaadje in een maatbeker en roer dit door tot een klontvrije mix.
  • Schenk de saus in de pan bij het vlees en de groenten en voeg ook het laurierblaadje toe.
  • Breng het geheel aan de kook en kook 5 minuten door.
  • Voeg dan de in stukken gebroken lasagnebladeren toe en roer goed door. Zorg ervoor dat de pastabladeren niet teveel aan elkaar plakken.
  • Vis het laurierblaadje uit het gerecht en schep dan alles in de ovenschaal. Schuif de lasagnette 40 minuten in de oven tot de pasta helemaal gaar is.
  • Maak ondertussen de komkommersalade door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar in een kom te mixen. Schep als laatste de komkommer door de dressing.
  • Laat de Lasagnette 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Serveer de komkommersalade ernaast.