Ga terug
+ servings
Super makkelijke banoffee taart
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Super makkelijke Banoffee taart

Deze super makkelijke Banoffee taart zet je in een handomdraai op tafel. Je hebt er slechts een handvol ingrediënten voor nodig en het is een no bake taart, dus de oven kan uitblijven.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Koeltijd2 uur
Totale tijd2 uur 40 minuten
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • vlaai-/taartvorm van 24 cm doorsneden
  • foodprocessor of hakmolen
  • elektrische (hand)mixer
  • rasp

Ingrediënten

  • 400 g Digestives
  • 150 g boter
  • 2 potten Bebogeen - 800g
  • 2 bananen - in plakjes
  • 250 ml slagroom
  • 25 g poedersuiker
  • 1 klein stukje chocolade

Instructies

  • Vet de taartvorm in met een beetje boter.
  • Verkruimel de Digestives in de foodprocessor en smelt ondertussen de boter.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep de bodemmix in de taartvorm. Druk de bodem stevig aan.
  • Verwarm de Bebogeen eventueel in een pannetje als de pasta te stevig is. Schenk vervolgens de karamel op de taartbodem en zet de taartvorm 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd na twee uur de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamel.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep deze over de taart.
  • Maak af met een beetje geraspte chocolade.