Ga terug
paddenstoelenpizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Paddestoelenpizza

Zelf pizza maken blijft een leuke bezigheid. Je kunt er alles op kwijt wat jij lekker vindt. Vandaag is de keuze de Paddestoelenpizza.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignons, oesterzwammen, paddestoelen, pizza, tijm

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare pizzabodem met potje saus
  • 2 uien
  • 200 g (kastanje)champignons
  • 150 g oesterzwammen - seisoensmix paddestoelen kan ook goed
  • gedroogde tijm
  • 1 bol mozzarella
  • knoflookpoeder
  • eventueel grof zeezout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 245 C. Haal de pizzabodem uit de verpakking en spreid deze uit op een bakplaat met bakpapier (of, nog mooier, een pizzasteen). Smeer de  bijgeleverde tomatensaus uit over de bodem. Houd ongeveer een centimeter aan de rand over.
  • Snijd de uien in vieren en snijd deze parten in plakjes. Bak ze met een beetje olie in een koekenpan glazig, maar niet bruin! Breng op smaak met zout, een eetlepel tijm en wat knoflookpoeder. Verspreid de uien over de pizzabodem.
  • Snijd alle paddestoelen en champignons in stukjes, de grootte bepaal je naar eigen voorkeur. Ik vind het wel lekker om wat grotere stukken op mijn pizza te hebben. Houd wel in gedachte dat de champignons nog wel slinken wanneer ze bakken. Verdeel de paddestoelen ook over de pizza en sprenkel er een beetje olijfolie over. Verdeel nog een eetlepel tijm over het geheel.
  • nijd of scheur de mozzerella in stukjes en verdeel ook deze over de pizza. Als je wilt kun je ook nog andere kazen toevoegen, maar ik vond het zo een lekkere combinatie! Eventueel kun je nog wat grof zeezout over de pizza strooien.
  • Bak de pizza 30 minuten, tot de korst goudbruin en knapperig is. Eet smakelijk!