Ga terug
hoisinkip
Recept afdrukken
No ratings yet

Hoisin Kip

Hoisin Kip, een lekker Chinees/Kantonees rijstgerecht die super makkelijk te maken is en natuurlijk erg lekker.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd14 minuten
Totale tijd39 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: buitenlands, Hoisin kip, Kantonees, recepten, vlees

Equipment

  • wok
  • rijststomer (eventueel)

Ingrediënten

Marinade:

  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 2 sjalotten - gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 40 g hoisin saus
  • 1 el honing
  • ½ el sojasaus

Overig:

  • 400 g kipfilet - in blokjes/reepjes (varkensvlees kan ook)
  • 150 g ongekookte rijst - bv zilvervlies rijst
  • 6 lente-uitjes - gesneden
  • 2 rode paprika's - in blokjes

Instructies

  • Maak de marinade met de ingrediënten die hierboven staan en snijd de kip in kleine blokjes. Laat de kip minimaal twintig minuten marineren, maar hoe langer hoe beter. Mocht je dus ‘s avonds pas gaan koken dan is het aan te raden om ‘s ochtends de kip al in de marinade te zetten.
  • Verhit wat olie in een wok en bak hierin de paprika en de lente-ui tot het zacht begint te worden. Kook ondertussen de rijst gaar en zet apart.
  • Haal de paprika en de lente-ui uit de wok en houd warm in een schaaltje. Doe vervolgens de kipfilet in de wok (tezamen met de marinade) en wok tot de kipfilet gaar is.
  • Voeg zodra de kip gaar is de paprika , ui en rijst toe aan de kip en roerbak nog even door totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.