Ga terug
+ servings
meatbuns
Recept afdrukken
No ratings yet

Meatbuns

Meatbuns, niet te vergelijken met de klassieke gehaktbal, maar wel erg lekker!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gehakt, gehaktbal, meatbuns, recepten, vlees
Porties: 4 stuks

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • ruime koekenpan of hapjespan

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • ½ kopje tomatensaus - ongeveer 120 ml
  • ½ kopje paneermeel
  • 4 blokjes kaas
  • cayennepeper
  • tijm
  • peper/zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Snijd de champignons in plakken en snipper de ui. Bak de champignons met de ui in een beetje boter totdat ze bruin worden.
  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout en meng het met de tomatensaus en de paneermeel. Meng goed door en zorg ervoor dat het gehakt niet meer te klef is. Mocht dit wel zo zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  • Laat de champignons en ui wat afkoelen alvorens je ze mengt met het gehakt. Kruid de totale mix met de cayenne peper en tijm.
  • Verdeel het gehaktmengsel in vieren en maak er gehaktballen van. Druk de gehaktballen iets plat zodat je een meer broodjesvorm krijgt. Leg de meatbuns op een met bakpapier bekleedde bakplaat en duw in iedere bun een blokje kaas. Je hoeft de kaas er niet helemaal in te duwen, maar wel ver genoeg dat ze blijven zitten.
  • Schuif de broodjes voor ongeveer een halfuur in de oven.

Notities

tip:
Ik serveerde deze meatbuns zelf met gekruide aardappeltjes, knoflookspinazie en een hardgekookt ei, maar hier kun je natuurlijk naar hartenlust in variëren.