Ga terug
kantonese_rijst
Recept afdrukken
No ratings yet

Kantonese Rijst à la Stéphane Reynaud

Kantonese Rijst à la Stéphane Reynaud, maar dan wel met een eigen twist.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: 365 goede redenen om aan tafel te gaan, buitenlands, kantonese rijst, kookboek, recept, rijst, Stephane Reyaud

Equipment

  • Rijstkoker (eventueel)
  • wok

Ingrediënten

  • 2 kopjes basmatirijst
  • 1 bakje gerookte kalkoenreepjes
  • 2 eieren
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje doperwten
  • bieslook
  • peper/zout

Instructies

  • Breek de eieren in een kom en klop ze los.
  • Maak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes. Kook ondertussen de basmatirijst in lichtgezouten water gaar.
  • Snijd de knoflook fijn en bak deze samen met de ui, doperwten en de kalkoenreepjes zo’n vijf minuten in een pan.
  • Voeg vervolgens de gaar gekookte rijst toe en bak lekker door. Het is niet erg als de rijst een krokant laagje krijgt, lekker juist! Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en knip wat verse bieslook van het plantje.
  • Wanneer de rijst een beetje is aangebakken voeg je de in reepjes gesneden omelet, de lente-ui, bieslook en peper en zout toe. Bak nog een minuut of twee even lekker door.