Kantonese Rijst à la Stéphane Reynaud
Kantonese Rijst à la Stéphane Reynaud, maar dan wel met een eigen twist.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: 365 goede redenen om aan tafel te gaan, buitenlands, kantonese rijst, kookboek, recept, rijst, Stephane Reyaud
Rijstkoker (eventueel)
wok
- 2 kopjes basmatirijst
- 1 bakje gerookte kalkoenreepjes
- 2 eieren
- 3 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje doperwten
- bieslook
- peper/zout
Breek de eieren in een kom en klop ze los.
Maak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes. Kook ondertussen de basmatirijst in lichtgezouten water gaar.
Snijd de knoflook fijn en bak deze samen met de ui, doperwten en de kalkoenreepjes zo’n vijf minuten in een pan.
Voeg vervolgens de gaar gekookte rijst toe en bak lekker door. Het is niet erg als de rijst een krokant laagje krijgt, lekker juist! Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en knip wat verse bieslook van het plantje.
Wanneer de rijst een beetje is aangebakken voeg je de in reepjes gesneden omelet, de lente-ui, bieslook en peper en zout toe. Bak nog een minuut of twee even lekker door.