Ga terug
pasta_carbonara
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Goed gevulde Past Carbonara

Pasta Carbonara maar dan wel extra gevuld met veel lekkere ingrediënten.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: carbonara, goed gevulde pasta, pasta, recept, recepten, saus, sauzen

Equipment

  • hapjespan
  • grillpan

Ingrediënten

  • gewenste hoeveelheid spaghetti
  • 1 pakje parmaham
  • ½ bkje champignons
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 flinke kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml kookroom light
  • Parmezaanse kaas
  • kipkruiden
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper/zout

Instructies

  • Kruid de kipfilet met de kipkruiden en grill de kip onder de grill of in een pan. Je kunt er ook voor kiezen om de kip te koken en hem daarna te kruiden.
  • Snijd de parmaham in reepjes, snipper de ui en snijd de champignons in partjes.
  • Doe wat boter en olijfolie in een hapjespan en bak hierin de parmaham totdat het verkleurd en knapperig begint te worden. Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water gaar.
  • Voeg vervolgens de ui, champignons en de knoflook aan de ham toe en laat zo’n vijf minuten bakken of tot de champignons bruin kleuren.
  • Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de hammix en zet het vuur laag. Roer door tot het mengsel wat dikker begint te worden.
  • Trek de gaar gegrilde kipfilet met twee vorken uit elkaar en voeg de kip aan de saus toe. Roer goed door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de saus en roer wederom goed door.
  • Voeg tot slot de gaargekookte pasta aan de pan toe en zorg ervoor dat deze goed met de saus wordt gemengd.

Notities

tip:
Serveer de pasta in mooie pastaborden met verse basilicum en nog wat extra vers geraspte Parmezaanse kaas.