Ga terug
+ servings
chiliconcarne
Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con carne op zijn Weightwatchers

Soms is het nodig om even op te passen met wat je eet. Maar je wilt wel lekker blijven eten, dan is deze Chili con carne op zijn Weightwatchers een goede keuze.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: buitenlands, chili con carne, mexicaans, recepten, weight watchers
Porties: 4 personen

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt - extra mager
  • 500 ml tomatensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien - gesnipperd
  • 8 tomaten - in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 200 g kidneybonen - al gekookt
  • 1 blikje mais
  • peper/zout
  • 1 snufje chilipeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie

Instructies

  • Neem een hapjespan of diepe koekenpan en bak hierin het gehakt rul in een beetje olijfolie.
  • Pers de knoflookteentjes boven het gehakt en voeg ook de ui hieraan toe. Goed doorroeren zodat de knoflook niet aanbrandt.
  • Laat het geheel even goed bakken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Wanneer het gehaktmengsel goed doorbakken is voeg je de in blokjes gesneden tomaat en paprika toe.
  • Giet vervolgens het tomatensap in de pan en roer goed door. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg na een kwartier de chilipoeder aan het gerecht toe en roer nogmaals goed door.
  • Voeg vervolgens de voorgekookte kidneybonen toe, roer door en laat nog twee minuten opwarmen.
  • Voeg als laatste de maïs toe en laat het gerecht met de deksel op de pan nog zo’n twee minuten staan. Niet langer want je wil de maïs graag geel en een beetje knapperig houden.
  • Eet het met een lekker vers stuk stokbrood. Wanneer je ervan houdt kun je als laatst nog wat verse koriander toevoegen.