Ga terug
gevuld-turks-brood
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld Turks brood

Wie lust het niet, Turks brood. En dan boordevol gevuld met groenten en gesmolten kaas. Och wat lekker!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: budget, gevuld turks brood, gezond, groenten, kip

Equipment

  • grill apparaat of grillpan
  • oven

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika's - 1 geel, 1 rood
  • 1 bakje champignons
  • 2 uiten
  • 2 kipfilets
  • geraspte kaas
  • cajunkruiden
  • peper/zout
  • chilipeper
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook - geperst

Instructies

  • Snijd alle groenten in grove, maar niet te dikke plakken.
  • Maak een marinade van olijfolie, twee geperste teentjes knoflook, peper/zout en chilipeper. Marineer hier de aubergine en courgette in.
  • Kruid de kipfilet met cajunkruiden en grill de filets totdat de kip gaar is. Snijd ondertussen het kapje van het brood af en hol het brood voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je de bodem niet té dun maakt.
  • Grill alle groenten totdat ze zacht zijn en grillstrepen bevatten. Trek, terwijl de groenten grillen, de kipfilet uit elkaar met een vork of snijd er lange repen van.
  • Smeer de bodem van het brood in met een knoflookteentje en vul het brood met de groenten en kip. Begin met een laagje aubergine, vervolgens de paprika, champignons en ui. Daarna een laagje kipfilet en sluit af met een laagje courgette.
  • Bestrooi het open brood met geraspte kaas en zet het brood desgewenst nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Leg het afgesneden kapje brood terug op het gevulde brood en serveer het brood in zijn geheel met een lekkere knoflook saus.