Ga terug
minipenne
Recept afdrukken
No ratings yet

Laura Vitale's Mini Penne

Als je net zo gek bent op pasta als ik, moet je echt eens dit gerecht met Mini Penne maken, gebaseerd op een recept van Laura Vitale.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: buitenlands, laura vitale, mini penne, pasta, recept

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 200 g gekookte ham - in blokjes
  • olijfolie
  • 1 bakje champignons - gesneden
  • 1 ui - in blokjes
  • ½ zakje mini penne
  • 1 bakje cherrytomaatjes - in twee helften gesneden
  • Parmezaanse kaas - geraspt
  • verse basilicum
  • peper/zout

Instructies

  • Verhit in een hapjes pan de olijfolie en bak hierin de ham knapperig.
  • Haal hierna de ham uit de pan en doe de gebakken blokjes in een bakje. Kook ondertussen de penne in ruimgezout water gaar en bewaar na het afgieten ongeveer een kopje kookvocht.
  • Bak in het overgebleven vet de champignons en de ui totdat ze geslonken en bruin zijn.
  • Voeg vervolgens de in twee helften gesneden cherrytomaatjes toe en blijf bakken totdat de tomaatjes uit elkaar vallen en een soort saus beginnen te vormen.
  • Breng alles op smaak met peper en zout.
  • Voeg het kookvocht aan de champignons en uien toe en laat de saus wat indikken.
  • Voeg vervolgens de ham en de gekookte mini penne toe en roer goed door.
  • Meng hier wat blaadjes verse basilicum en de parmezaanse kaas doorheen totdat alle ingrediënten gemengd zijn en de pasta lekker smeuïg is geworden.
  • Garneer de pasta met wat verse basilicum.