Ga terug
foeyonghai
Recept afdrukken
No ratings yet

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai is eigenlijk niet meer dan een flinke omelet, gevuld met een boel lekkers. Zelf gebruik ik altijd de hieronder genoemde ingrediënten, maar hier kun je natuurlijk mee spelen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Trefwoord: chinees, ei, Foe Yong Hai, recept

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 bakje champignons - 250 gram
  • 2 st prei
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 400 g kipfilet
  • 1 el Chinese kruiden
  • bakboter
  • peper/zout

Instructies

  • Snijd allereerst alle ingrediënten in blokjes en de ui in halve ringen. Persoonlijk vind ik het fijner om de kip wat groter te laten, dus die snijd ik in schuine dunne plakken.
  • Neem een grote pan (ik gebruikte een hapjespan) en verhit een beetje boter in de pan. Voeg hier vervolgens de kipfilet aan toe en bak totdat het goudbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens alle groenten toe en bak zo’n vijf minuten totdat de groenten geslonken zijn. Doe de Chinese kruiden erdoor en roer nog even goed door.
  • Breek de eieren boven een kom en kluts ze goed door, eventueel met nog wat kruiden naar wens.
  • Giet de eieren over de groenten heen en zorg dat het goed verdeeld wordt. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de Foe Yong Hai garen totdat het ei volledig gestold is. Doordat je het vuur laag hebt staan zal de onderkant van het ei niet aanbranden, dus het is niet nodig om de ‘omelet’ te keren.
  • Snijd plakken uit de omelet en serveer met rijst of nasi/bami. Persoonlijk vind ik het Babi Pangang sausje van Conimex (jep, uit een pakje ja) altijd erg lekker bij de Foe Yong Hai, dus die gebruik ik altijd. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een sausje brouwen.