Ga terug
+ servings
Caesar Salad wrap met gefrituurde kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Caesar Salad wraps met gefrituurde kip

Als je deze Caesar Salad wraps met gefrituurde kip eenmaal hebt geproefd, weet ik zeker dat je nooit meer een normale Caesar Salad wilt. Goed, de gefrituurde kip maakt het allemaal en stuk minder gezond, maar wel véél lekkerder en dat is het enige dat telt... Toch?
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: caesar salad, crunch wraps, fastfood, fastfood friday, gefrituurde kip, krokante kip, wraps
Porties: 6 stuks

Equipment

  • frituurpan of wok met olie
  • vel bakpapier
  • vleeshamer of deegroller
  • vel keukenrol

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 75 g panko
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 tortillawraps
  • 6 el mayonaise
  • 1 klein kropje Romaine sla - gewassen en gedroogd
  • 80 g Parmezaan - geschaafd

Instructies

  • Verhit de frituurpan of neutrale olie in een wok naar 180℃.
  • Sla de kip met een vleeshamer of deegroller een beetje plat. Doe dit door de kip tussen een vel bakpapier te leggen en er vervolgens op te slaan.
  • Klop het ei in een schaaltje los. Schep de bloem met de knoflook, zwarte peper en uienpoeder in een kommetje om en doe ook de panko in een kommetje.
  • Wentel de kipdijfilet door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de kip in 7-8 minuten in de hete olie goudbruin, knapperig en gaar. Laat de kip een beetje uitlekken op een vel keukenrol.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Smeer de tortillawraps in met mayonaise. Verdeel hier de Romaine sla, krokante spek en Parmezaanse kaas overheen.
  • Snijd de gefrituurde kip in reepjes en leg deze in het midden van de tortillawraps.
  • Rol de wraps goed op. Snijd ze doormidden en serveer.