Ga terug
+ servings
soft taco's met cajun kabeljauw en maissalsa
Recept afdrukken
No ratings yet

Soft taco's met Cajun kabeljauw en maissalsa

Ik bereid niet heel vaak vis op de barbecue, maar als ik dat wel doe vind ik deze soft taco's met Cajun kabeljauw en maissalsa een heel fijn recept. Lekker fris en daarmee perfect voor warme, zomerse dagen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: barbecue, bbq, cajun, gegrilde vis, kabeljauw, maissalsa, makkelijke maaltijd, mexciaanse taco's, soft taco, witvis, wraps, zomerrecept
Porties: 3 personen*

Equipment

  • barbecue
  • visklem

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 el Cajunkruiden
  • 8 gordita's - mini wraps
  • 8 blaadjes romaine sla
  • 1/2 rode paprika - in dunne repen
  • 1/4 komkommer - in dunne repen

Maissalsa

  • 1 blikje mais - 150 g, uitgelekt
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 1 kleine rode ui - gesnipperd
  • 1/2 rode paprika - in kleine blokjes
  • 1/2 verse jalapeno - fijngesneden
  • 1 el verse koriander/peterselie - fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Wrijf de kabeljauwfilets in met Cajunkruiden en leg de vismoten in de visklem.
  • Grill de kabeljauwfilets direct boven de hete kolen in max. 10 minuten gaar.
  • Leg in iedere mini wrap een blaadje Romaine sla en verdeel daar de reepjes paprika en komkommer overheen.
  • Schep alle ingrediënten voor de maïssalsa door elkaar.
  • Pluk de vis een beetje uit elkaar en verdeel de visstukjes over de groenten op de wraps.
  • Schep op iedere soft taco een lepel maissalsa en serveer direct.

Notities

*Heb je kleine eters of serveer je de taco's als bijgerecht, dan is dit recept geschikt voor 4 personen.