Ga terug
+ servings
One pot rijst met zongedroogde tomaat
Recept afdrukken
No ratings yet

One pot rijst met zongedroogde tomaat en knoflookgarnalen

Mocht je nog wat extra campinginspiratie nodig hebben, bij deze heb ik weer een lekker eenpansgerecht voor je! Deze one pot rijst met zongedroogde tomaat en knoflookgarnalen maak je klaar in één pan en is echt een smaakbómmetje. Lekker fris door de citroen en goed gevuld met diverse groenten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: campinggerecht, choco citroen cupcakes, citroen-kruimelrepen, eenpansgerecht, knoflookgarnalen, makkelijke maaltijd, one pot, spinazie, zongedroogde tomaat
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • rasp van 1/2 citroen
  • 200 g ongekookte (pandan) rijst
  • 500 ml visbouillon
  • 100 g spinazie - gewassen
  • 100 g zongedroogde tomaat - in partjes
  • 200 g knoflookgarnalen
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Doe vervolgens de paprikapoeder, chilivlokken en citroenrasp in de pan, gevolgd door de rijst. Schep het geheel even goed om.
  • Schenk de visbouillon in de pan en roer door. Breng de bouillon aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en roer de spinazie, zongedroogde tomaten en garnalen door de rijst.
  • Doe de deksel weer terug op de pan en laat het gerecht nog 10 minuten stomen zodat de rijst en garnalen gaar worden.
  • Schep het geheel voor het serveren nog even om.