Ga terug
+ servings
No bake pina coladataart
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

No bake piña coladataart

Denk je aan de zomer dan denk je aan zomerfruit, cocktails... tropische gerechten! Ik bouwde de piña colada cocktail om tot een frisse no bake taart die perfect is om op tafel te zetten op warme zomerdagen.
Bereidingstijd20 minuten
Wachttijd4 uur
Totale tijd4 uur 20 minuten
Keuken: Puerto Ricaans
Trefwoord: ananas, cheesecake, cocktail, fastfood friday, kokosrijst, no bake, pina colada, zomerfruit, zomerrecept
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • 24 cm springvorm
  • foodprocessor, hakmolen of deegroller
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g kokosbiscuitjes
  • 75 g boter
  • 600 g naturel roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml slagroom
  • 2 el neutrale rum
  • 1 zakje Klopfix (slagroomversteviger)
  • 75 g kokosrasp
  • 400 g ananasblokjes - fijngesneden en drooggedept

Topping

  • 50 g kokosvlokken

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de kokosbiscuitjes in de foodprocessor en maal de koeken tot fijne kruimels.
  • Smelt de boter in een pannetje en schep hier de koekkruimels bij. Schep het geheel goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.
  • Doe de roomkaas samen met alle andere ingrediënten behalve de ananasblokjes in een kom en klop het geheel luchtig.
  • Spatel tot slot de ananasblokjes door het taartbeslag.
  • Schep het taartbeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Schep steeds goed om om te zorgen dat de kokos niet verbrandt!
  • Strooi de geroosterde kokosvlokken over de taart.