Ga terug
–+ servings
truffels3
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladecake truffels

Zin om eens lekker te snacken maar geen zin in zoutjes? In een hand om draai maak je zelf deze Chocoladecake truffels. Lekker veel ook!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
opstijven1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: snacks
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocoladecake truffels, how-to, recept, truffels
Porties: 25 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g cake
  • 2 el jam naar keuze
  • 2 el rum
  • 100 g willt, melk en pure chocolade
  • 300 g gesmolten pure chocolade
  • 3 el slagroom
  • 50 g roomboter - gesmolten

Instructies

  • Prak allereerst de cake fijn met een vork zodat je fijne kruimels overhoudt.
  • Voeg de jam, de room, de boter, de gesmolten pure chocolade en de rum aan de cakekruimels toe en roer tot er een vochtige massa ontstaat. Zet het mengsel minimaal twintig minuten in de koelkast zodat het op kan stijven.
  • Wanneer het mengsel hard is geworden kun je met behulp van een theelepel wat chocolade uit de bak halen en hier met je handen een balletje van rollen. Doe dit snel en hou de chocolade niet te lang in je handen, want door de warmte smelt hij weer. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg ze weer voor minimaal een kwartier in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om de chocoladeballetjes een dag van te voren te maken en ze de volgende dag te voorzien van een laagje chocolade.
  • Smelt au bain-marie in verschillende bakjes de drie soorten chocolade. Leg een chocoladeballetje in de chocolade en rol deze met behulp van een vork door de chocolade zodat ze voorzien worden van een laagje chocola. Leg de truffels weer terug op de bakplaat en laat ze nog een poosje opstijven in de koelkast zodat de chocolade weer gestold is. En klaar zijn je chocoladecake truffels!

Notities

Deze truffels kun je ook prima gebruiken als basis voor cakepops. Steek, wanneer je de balletjes net gedraaid hebt, een stokje in de de cake en zet ze daarna pas in de koelkast. Op deze manier zorg je ervoor dat de cake zich goed aan het stokje hecht en niet loslaat wanneer je ze gaat versieren.