Ga terug
+ servings
pastasalade2
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta maaltijdsalade

Pasta maaltijdsalade is een goede keuze voor de zomerse dagen. Lekker gevuld met gezonde ingrediënten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
afkoelen2 uur
Totale tijd2 uur 20 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: maaltijdsalade, pasta, recept, salade
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 4 tomaten
  • ¾ komkommer
  • 1 kleine ui
  • 2 eieren - hardgekookt
  • zak ongekookte pasta
  • 6 - 7 augurken
  • 1 zakje Duyvis Cocktail Dipsaus
  • el Yofresh - of een andere mayonaise
  • 1 el water

Instructies

  • Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de pasta gaar. Je kunt overigens ieder soort pasta nemen wat je wil, maar zorg wel voor stevige pasta. Kies dus niet voor spaghetti of macaroni. Terwijl de pasta aan het koken is snijd je alle ingrediënten in middelgrote blokjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  • Haal de huid van de gerookte makreelfilet af en verwijder eventuele graatjes. Zelf heb ik deze salade meerdere malen met makreel uit blik gemaakt, maar twee vers gerookte makreelfilets zijn toch echt lekkerder van smaak. Daarnaast zijn ze vers ook helemaal niet duurder dan degene in blik, aangezien je voor deze salade zeker twee blikjes nodig zou hebben.
  • Trek de filets met twee vorken uit elkaar, maar snipper de vis niet té klein. Het mag best herkenbaar blijven. Voeg de makreelfilet toe aan de rest van de ingrediënten.
  • Wanneer de pasta is gaargekookt giet je hem af en spoel je hem even snel af met koud water, puur om ervoor te zorgen dat de pasta niet verder kookt. Zet de pasta opzij en laat even kort afkoelen.
  • Terwijl de pasta afkoelt kun je de dipsaus aanmaken. Dit doe je heel simpel door het zakje kruiden van Duyvis te mengen met de YoFresh en de lepel water. Wanneer de saus goed is gemixt roer je deze door de pasta.
  • Als de ‘dipsaus’ door de pasta is geroerd voeg je de pasta toe aan de rest van de ingrediënten en roer je alles nog even goed door zodat het echt een salade wordt
  • Zet de schaal minimaal twee uur in de koelkast. Koud is de salade namelijk het allerlekkerst!

Notities

Op deze pastasalade zijn natuurlijk tal van variaties te verzinnen, maar hieronder een aantal suggesties.
  • Voeg een in blokjes gesneden appel toe voor wat extra frisheid.
  • Vervang de tomaten door zongedroogde tomaatjes als je een wat sterkere smaak aan je salade wil geven.
  • Voeg wat uitgebakken spekjes aan de pastasalade toe voor een zoute bite.
  • Mocht je van feta kaas houden, ook dit gaat prima met deze pastasalade.
  • De makreel kun je natuurlijk ook vervangen voor tonijn uit blik of zelfs zalm.