Ga terug
zomertaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Zomertaart

Heerlijk hè al dat heerlijke verse fruit in de zomer. Je kunt er ook zo'n lekkere taart mee maken. Daarom hier het recept voor Zomertaart.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
afkoelen2 uur
Totale tijd2 uur 25 min
Gang: snack, traktatie
Keuken: Hollands
Trefwoord: fruit, how-to, recept, taart, zoet, zomerfruit, zomertaart

Equipment

  • platte schaal (voor afkoelen banketbakkersroom)

Ingrediënten

  • 1 taartbodem - voor dit recept een kant en klare gebruikt
  • 1 vanillestoke
  • 500 ml melk - + een klein scheutje
  • 4 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 3 el bloem
  • 150 g suiker
  • 200 g witte chocolade
  • 3 nectarines
  • 2 wilde perziken
  • 1 aardbei

Instructies

  • We beginnen met het maken van de banketbakkersroom omdat deze tijd nodig heeft om af te koelen. Doe de melk, het merg van een vanillestokje en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  • Klop de eidooiers zachtjes los met de rest van de suiker en voeg hieraan de bloem en het scheutje melk toe. Roer totdat een glad mengsel ontstaan en voeg dit aan de vanillemelk toe.
  • Roer goed door totdat er een glad, dik mengsel ontstaat vrij van stukjes. Giet de banketbakkersroom op een plaatje of in een ondiepe kom en zet de room in de koelkast totdat het is afgekoeld. De banketbakkersroom is goed als je de kom kunt bewegen en de room in één grote plak glijdt.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en smeer hiermee de volledige taartbodem in. Laat even rusten totdat de chocolade wat gestold is.
  • Klop 250 ml slagroom en voeg dit aan de banketbakkersroom toe. Roer goed door tot het een egaal mengsel is. Stort de room voorzichtig in de bakvorm en zet de taart terug in de koelkast.
  • Snijd ondertussen het fruit in plakjes en haal het kroontje van de aarbei af. Vergeet niet de schil van de perzik af te halen! Garneer de taart met het fruit en serveer de taart direct!

Notities

Wanneer je de taart een paar uur in de koelkast hebt staan zul je zien dat het fruit helaas niet zo mooi blijft. De smaak blijft prima, dus wanneer je de taart voor jezelf maakt kun je hem zeker nog een paar dagen bewaren.