Mojito is een populair drankje. Maar je kunt er nog meer met deze cocktail doen, namelijk cupcakes bakken! Deze zijn zonder alcohol dus voor iedereen geschikt.
4elrum-aroma- eventueel gewone rum, maar dan is het niet meer alcoholvrij
6ellimoensap- vers of uit een flesje
voor de frosting
80gboter
300gpoedersuiker
3ellimoensap
4elsterke muntthee- gezet van 3 zakjes pure muntthee
bruine suiker- eventueel ter decoratie
Instructies
Maak het beslag voor de cakejes zoals in het basisrecept. Voeg op het laatst de eetlepels rum-aroma en limoensap toe.
Bak de cakejes in de oven (150°C) zo’n 25 minuten.
Ondertussen bereid je de frosting voor. Maak de boter zacht en meng deze met de poedersuiker, limoensap en muntthee. Dit kun je doen met een garde of mixer. Is de mix te nat, voeg dan nog wat poedersuiker toe, maar zorg dat het niet te droog wordt. De frosting wordt namelijk nog steviger. Je zet het mengsel namelijk in de koelkast, waar het kan opstijven.
Wanneer de cakejes volledig afgekoeld zijn en de frosting ook de goede substantie heeft, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de mojito-cupcakes. Ik gebruikte een ronde spuitmond voor het spuiten van de frosting, dat vond ik hier wel bij passen.
Ter decoratie kruimel je wat bruine suiker over de cupcakes.