Ga terug
+ servings
pesto-pastasalade met ham
Recept afdrukken
2.17 van 6 stemmen

Pesto-pastasalade met ham

Soms heb je niet veel tijd om uitgebreid te koken, dan is deze Pesto-pastasalade met ham een goed alternatief. Snel klaar en toch een lekkere maaltijd. Ook geschikt als lunchgerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
afkoelen1 uur
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lunch, pasta, recept
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 50 g ongekookte, ongevulde pasta
  • peper en zout
  • 1 el pesto
  • 30 g gekookte ham
  • 40 g cherrytomaatjes

Instructies

  • Kook de pasta in goed gezout water gaar. Bepaal de kooktijd aan de hand van het type pasta dat je kiest. Wil je de salade extra verzadigend krijgen, gebruik dan volkoren pasta. Fusili of penne is naar mijn idee de lekkerste pasta om voor deze salade te gebruiken. Wanneer de pasta gaar is giet je hem af en breng je het op smaak met wat extra peper en zout.
  • Hoe je zelf pesto kunt maken komt binnenkort nog aan bod op OhMyFoodness, voor nu gebruik ik een potje pesto uit de supermarkt. Wanneer de pasta nog warm is meng je er één eetlepel pesto doorheen en vervolgens zet je de pasta ongeveer een uur in de koelkast om af te koelen.
  • Snijd de ham in blokjes en halveer de tomaatjes en meng ze door de afgekoelde pasta. In principe is de salade nu klaar en vind ik hem zo al erg lekker. Je kunt er natuurlijk ieder ingrediënt dat jij lekker vindt doorheen doen en de salade eventueel nog wat extra pit geven door oregano of basilicum toe te voegen.
  • Wil je dit gerecht eten als avondeten dan raad ik je aan de porties te vergroten en om de salade iets fleuriger te maken. Meng er bijvoorbeeld stukjes mozzarella doorheen en serveer de salade in een grote schaal, gegarneerd met wat verse blaadjes basilicum. Je kunt de salade dan ook prima warm eten en meng er desnoods wat rucola doorheen voor een extra kick.