Ga terug
+ servings
lauwwarme-aardappelsalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme aardappelsalade

Maak deze lauwwarme aardappelsalade af met een lekkere biefstuk en gegrilde groenten en je hebt een complete maaltijd. Maar deze aardappelsalade is zo ook erg lekker bij de bbq.
Voorbereidingstijd3 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd13 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Duits
Trefwoord: aardappelsalade, recept
Porties: 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 zakje voorgekookte krieltjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 el paprikapoeder + een beetje voor garnering
  • 1 bosje verse bieslook
  • 3 el Yofresh
  • peper en zout

Instructies

  • Zelf vind ik het ‘t lekkerst als de krieltjes een beetje warm en gebakken zijn. Dit is geheel persoonlijk. Als je liever een koude aardappelsalade maakt dan laat je ze gewoon zo, maar ik vind de voorgekookte krieltjes dan alsnog te hard. Bak ze dus zo’n tien minuutjes in een koffielepel olijfolie totdat ze bruin kleuren en zacht worden. Het is voor deze salade trouwens heerlijk als je voor krieltjes kiest waar de schil nog aan zit!
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en de bieslook in kleine stukjes. Je moet zelf even kijken naar de hoeveelheden. Ik ga vaak voor drie bosuitjes en ongeveer een eetlepel bieslook.
  • De ‘dressing’ maak je door de Yofresh (of mayonaise, wat jij wil) te mixen met de paprikapoeder. Ook hier is het weer een beetje goochelen met de hoeveelheden, dus blijf goed proeven. Wanneer je naar smaak voldoende paprikapoeder hebt toegevoegd, breng je de dressing op smaak met peper en zout.
  • Doe de gebakken krieltjes in een kom en voeg hieraan beetje bij beetje de dressing aan toe. Het is al gauw te veel waardoor de salade papperig wordt en dat wil je niet hebben. Doe dus niet direct alle dressing bij de krieltjes, maar stapje voor stapje.
  • Meng vervolgens de bosuitjes en de bieslook door de aardappeltjes. Hou wat bieslook apart om na het mengen over de salade te strooien. Strooi ter decoratie en voor extra smaak nog een klein beetje paprikapoeder over de aardappeltjes en klaar!
  • Mocht je de salade koud willen eten dan kun je hem afgedekt in de koelkast laten afkoelen. De salade blijft helaas niet erg lang houdbaar en is een dag later een stuk minder smakelijk. Het kost niet veel tijd om deze salade te maken, dus maak hem het liefst vers!

Notities

Variatietips:
  • Voeg aan de salade uitgebakken spekjes toe en misschien ook wat gebakken champignons
  • In plaats van Yofresh en paprikapoeder kun je ook cocktailsaus gebruiken met een beetje sambal voor extra pit
  • Neem krieltjes met een smaakje in plaats van neutrale. Zorg er dan wel voor dat je de dressing de smaak van de krieltjes niet laat overheersen.