Ga terug
+ servings
cookies1
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Glutenvrije Peanutbutter Chocolatchip cookies

Deze Peanutbutter Chocolatchip cookies zijn gemaakt zonder bloem, dus ook geschikt voor mensen met een allergie voor gluten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
afkoelen5 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, glutenvrij, koekjes, peanutbutter chocolat chip cookies, pindakaas, recept
Porties: 12 koeken

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 260 g pindakaas
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl vanille extract
  • 200 g chocolatchips of 2 repen chocolade - in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Het recept is zo heerlijk easy, het enige wat je moet doen is namelijk alle ingrediënten met elkaar mengen. De chocolatchips meng je op het laatst erdoor. Zorg ervoor dat je het deeg met een lepel goed door elkaar mixt, alle ingrediënten moeten namelijk wel goed gemengd zijn.
  • Vervolgens neem je twee eetlepels waarmee je bolletjes van het deeg maakt. Als je kleinere koekjes wilt maak je kleine bolletjes. Leg de bolletjes ongeveer 3-4 cm van elkaar af en druk ze iets plat.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak de koekjes ongeveer 15 minuten zodat ze aan de onderkant mooi goudbruin zijn, maar van binnen nog een beetje zacht.
  • Laat de koekjes zeker vijf minuten op de plaats afkoelen en leg ze vervolgens op (taart)roosters om volledig af te koelen.