Ga terug
+ servings
quesadillas
Recept afdrukken
No ratings yet

Quesadillas

Voor een snelle en verantwoorde lunch maak je toch gewoon Quesadillas die je naar hartenlust kunt vullen met je eigen ingrediënten.
Voorbereidingstijd2 min
Bereidingstijd5 min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: gezond, healthy, lunch, quesadillas, recept
Porties: 2 wraps

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 tortilla wraps
  • 4 plakjes kipfilet - broodbeleg
  • geraspte kaas
  • 4 tomaten
  • komkommer - ongeveer
  • ½ rijpe avocado
  • 2 el crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Goed, kies voor een koekenpan waar één volledige wrap in past en doe een klein beetje olijfolie in de pan. Echt niet teveel, daar wordt de wrap namelijk minder lekker van.
  • Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg op één helft twee plakjes kipfilet.
  • Houd het vuur op laag, je wilt namelijk dat de kaas gaat smelten maar dat de tortilla niet verbrand. Een beetje bruin worden mag overigens wel, dat is juist lekker!
  • Maak terwijl de tortilla in de pan ligt de salsa. Dit doe je door een halve avocado, de komkommer en de tomaten in kleine blokjes te snijden en goed met elkaar te mengen.
  • Maak een dressing van olijfolie, peper en zout en meng dit door de salsa. Eventueel kun je ook nog wat Italiaanse kruiden aan de salsa toevoegen wanneer je dit lekker vindt.
  • Zodra de kaas is gesmolten leg je de salsa op één helft van de wrap. Maak de wrap af met een eetlepel crème fraîche en vouw de wrap dubbel.
  • Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede wrap en je hebt een heerlijke lunch. Overigens vond ik voor één persoon één wrap meer dan genoeg, ze vullen heel erg!