Ga terug
+ servings
warme-tortellinisalade3
Recept afdrukken
No ratings yet

Warme tortellini salade

Als je deze torellini salade warm eet is het een heerlijke volle maaltijd, maar koud kun je het ook als lunchgerecht meenemen, net zo lekker!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gezond, healthy food, pasta, pastasalade, recept, salade, tortellini, vers
Porties: 2 personen

Ingrediënten

voor de marinade

  • 3 el witte wijnazijn
  • snufje zout en peper
  • 4 tl olie
  • 1 koffielepel suiker - of zoetstof

voor de dressing

  • 100 ml yoghurt
  • 60 g Philadelphia bieslook - light

voor de salade

  • 250 g tortellini - vulling naar keuze
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 150 g champignons
  • 150 g kalkoenreepjes
  • 3 bosuitjes
  • basilicum - vers
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Maak allereerst de dressing en de marinade, dan hoef je je daarover niet meer druk te maken. De dressing voeg je als laatste toe aan de salade en deze maak je door de yoghurt met de roomkaas te mengen. In dit recept ben ik voor Philadelphia gegaan, maar je kunt natuurlijk kiezen voor de kaas die jij het lekkerst vindt. Persoonlijk vind ik de dressing los niet zo lekker smaken, maar wanneer je hem eenmaal door de salade hebt geroerd is het heerlijk.
  • De marinade voeg je straks toe aan de gekookte en uitgelekte tortellini. Deze maak je door de olie, de witte wijn azijn en het peper en zout goed met elkaar te mengen. Voeg één theelepel suiker of zoetstof toe om de smaak wat te neutraliseren.
  • Kook 250 gram tortellini volgens de verpakking. Wanneer je voor de meest healthy variant wilt gaan kun je het beste kiezen voor degene die gevuld is met spinazie of champignons. In dit recept ben ik voor een combinatie van 125 gram kaas en 125 gram ham gegaan. Budget gezien kun je het beste kiezen voor huismerk tortellini die in het pasta schap te vinden is, voor de meeste smaak ga je natuurlijk voor vers. Overigens heeft verse tortellini ook minder tijd nodig om te koken.
  • Giet de pasta na het koken af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Wanneer het meeste vocht weg is roer je de marinade door de pasta.
  • Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en deze bak je even kort aan in de koekenpan.
  • Snijd de mozzarella in blokjes, de tomaatjes in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Doe alle ingrediënten in een grote schaal. Uiteraard kun je hier toevoegen wat je lekker vindt en ook hier kun je het gerecht iets gezonder maken. Ga bijvoorbeeld voor een light mozzarella in plaats van normaal of buffel. Echter doet dit wel weer af aan de smaak.
  • Snijd verse basilicum klein, maar houdt wat blaadjes over ter decoratie. Veel mensen laten verse basilicum snel achterwege, maar in deze salade is het echt een smaakmaker. Roer dit vervolgens samen met de tortellini door de andere ingrediënten. Doordat je pasta nog warm is smelt de mozzarella en beetje en komen de smaken uit de andere groenten ook vrij. Voeg de kalkoenreepjes toe nadat je de pasta hebt toegevoegd.
  • Als laatste voeg je dan de dressing nog aan de salade toe en deze roer je er goed doorheen. Maak het geheel af door wat hele basilicumblaadjes over de top van de salade heen te strooien.
  • Eet er een kop warme tomatensoep en ciabattabrood bij.